WAT WE DOEN HEDDES BOUW & ONTWIKKELING KAVEL 1N2 ‘GARE DU NORD’ AMSTERDAM

#ondernemerschap #samenwerken #creativiteit


HEDDES BOUW & ONTWIKKELING

Perfecte voorbereiding en planning geven ruimte aan oplossingen met lef

Heddes Bouw & Ontwikkeling is een dochteronderneming van Ballast Nedam. Met dit bedrijfsonderdeel bedienen we een aantrekkelijke regio: de Randstad. De bouwvraag is daar bijzonder groot. Naast maar liefst 200 medewerkers die op de loonlijst staan van Heddes, beschikken we ook over een flexibele schil. Zij voelen ook als ‘eigen mensen’: van werkvoorbereider tot uitvoerder, iedereen kent elkaar. We zijn een hecht team en hebben een heel sterk eigen netwerk.

Directeur Heddes Bouw & Ontwikkeling, Niels Doodeman: “Voor ons maakt het niet uit of het een woning, hotel of parkeergarage is; als blijkt dat een project dankzij de deskundigheid en creativiteit van onze mensen haalbaar is, wordt een ‘ja’ van Heddes echt een ‘ja’. De verantwoordelijkheid (en zorg) nemen wij vanaf dat moment over van de opdrachtgever. Zo houden wij controle op álle onderdelen en hebben we grip op het gehele proces.”

“Lef hoort bij ons. We vinden het fijn om ergens voor te kunnen gaan en doen dat altijd ‘samen’. Zowel intern als met onze stakeholders. Dan voelt een groot werk als Kavel 1N2 ‘Gare du Nord’ niet groot, terwijl het dat wel is.”
NIELS DOODEMAN DIRECTEUR HEDDES BOUW & ONTWIKKELING

Integrale aanpak; van begin tot eind

De beste oplossingen ontstaan als we vanaf de initiatieffase betrokken zijn bij een project. Bouwprojecten in stedelijke omgevingen bevatten vaak logistieke uitdagingen. Dit vraagt om een goed doordacht plan. Samenwerking, creativiteit en oplossingsgerichtheid zijn daarin de sleutel tot succes. Vooral ‘samen’ is een meerwaarde van ons nuchtere en ambitieuze bouwbedrijf uit Noord-Holland. “Er heerst bij ons een sterke teamgeest, wat enorm positief werkt: lijnen zijn kort en beslissingen komen snel tot stand,” zegt Doodeman.

Binnenstedelijk project met complexe uitdagingen

Doodeman vertelt met passie over zijn organisatie en de afgeronde en geplande projecten. Volgens hem komen de kenmerkende eigenschappen van het bedrijf tot uiting op het project Kavel 1N2 ‘Gare du Nord’ in het stationsgebied van Amsterdam-Noord. Daar worden 361 huur- en studentenwoningen, twee hotels en een tweelaagse parkeergarage gerealiseerd. De eerste bouwwerkzaamheden startten in maart 2019 en de verwachte oplevering is eind 2021. De uitdagingen van dit binnenstedelijke project omschrijft Doodeman als volgt:

  • Werken op zeer kleine oppervlaktes.
  • Een uitdagende en operationele omgeving.
  • Zowel in de voorbereiding als in de bouwfase vereist dit project een zeer strakke planning, wat direct effect heeft op de capaciteit.

Goede voorbereiding geeft ruim baan aan scherpe oplossingen

Onze beste publiciteit zijn de eerder uitgevoerde projecten van Heddes Bouw & Ontwikkeling. Zodoende kwam ook de aanbesteding van Kavel 1N2 ‘Gare du Nord’ onder de aandacht. In eerste instantie werd gedacht dat bouwen op zo’n klein stukje onmogelijk was. Toch is het project met beide handen en een grote betrokkenheid aangepakt. De uitgebreide voorbereiding en calculaties geven onze collega’s de benodigde zelfverzekerdheid om een groot project als dit te kunnen realiseren. Doodeman: “Door de duidelijke inzichten en het beperken van risico’s krijgen we vertrouwen en durven we scherp te zijn in oplossingen. Zo ontstaat een groot draagvlak in de organisatie.”

Beton storten op zaterdag

Het storten van 2.000m³ beton op de bouwplaats van Kavel 1N2 ‘Gare du Nord’, kon in verband met de processen en omgevingsveiligheid alleen op een zaterdag georganiseerd worden. Dat betekent een ontzettend strakke planning. Op de bewuste dag was de omgeving voorbereid, stonden uitvoerders klaar, verkeersregelaars zorgden voor de veiligheid van omwonenden en voorbijgangers, 26 betonmixers reden rond en ook de directie én opdrachtgever kwamen een kijkje nemen. Dit noemen we Samen grensverleggend

Beton storten op zaterdag

Het storten van 2.000m³ beton op de bouwplaats van Kavel 1N2 ‘Gare du Nord’, kon in verband met de processen en omgevingsveiligheid alleen op een zaterdag georganiseerd worden. Dat betekent een ontzettend strakke planning. Op de bewuste dag was de omgeving voorbereid, stonden uitvoerders klaar, verkeersregelaars zorgden voor de veiligheid van omwonenden en voorbijgangers, 26 betonmixers reden rond en ook de directie én opdrachtgever kwamen een kijkje nemen. Dit noemen we Samen grensverleggend…

Meer

Informatie?

Niels Doodeman Directeur Heddes Bouw & Ontwikkeling en Ballast Nedam West

Mijn passie voor bouwen zie ik terug bij Heddes, waar we samen uitdagingen aangaan. Na uiteenlopende functies te hebben bekleed, ben ik alweer 18 jaar lid van de directie. De laatste 9 jaar zijn we onderdeel van Ballast Nedam. Deze 9 jaar ben ik als Directeur eindverantwoordelijk voor ons mooie bedrijf.