WIE WE ZIJN


Over Ballast Nedam

WIE WE ZIJN


Over Ballast Nedam

Ballast Nedam is een bouw- en ontwikkelorganisatie waarbij de projecten de kern van het bedrijf vormen. Via een directe en open dialoog met onze klanten en partners ontwikkelen we toekomstbestendige gebouwen en infrastructuur: van droom tot realisatie. Onze organisatie opereert vanuit vier divisies; Construction, Development, Heavy Industries en Concessions. We zijn onderdeel van de Rönesans Group.

Missie

We zien vertrouwen als basis van onze relatie met stakeholders. Zo ondersteunen we onze klanten bij het realiseren van ontwikkel-, bouwkundige-, infrastructurele- en industriële doelen. Vertrouwen verdienen we door onze mensen en door de manier van werken binnen projecten. We bieden deskundige oplossingen op lokaal, nationaal en internationaal niveau en maken daarbij gebruik van onze brede kennis en ervaring. We zijn trots op onze ondernemersgeest, die ons in staat stelt continu te verbeteren en onderscheidend te zijn in de branche.

Visie

Ons doel is om een voorkeurspartner te zijn voor onze stakeholders, vanwege ons vermogen om passende oplossingen te bieden voor complexe bouwprojecten. We blijven ons inzetten om verder te bouwen aan vertrouwen. Dit doen we door te investeren in onze nauwe samenwerking met lokale gemeenschappen, met respect voor het milieu en uitgevoerd door onze ambitieuze mensen. We willen een gewilde werkgever zijn en een gewenst bedrijf om mee samen te werken. We nodigen u uit om samen met ons de toekomst te creëren.

WAT WE BELANGRIJK VINDEN


Organisatiewaarden

Onze bedrijfscultuur is een combinatie van invloeden van verschillende nationaliteiten. Wat ons kenmerkt bij Ballast Nedam zijn onze kernwaarden. Ze bepalen volgens welke waarden we leven binnen en buiten ons bedrijf, in contact en in samenwerking met onze stakeholders.

Veiligheid


Wij zijn ons ervan bewust dat veiligheid onze ‘license to operate’ is . We kunnen alleen grensverleggende projecten realiseren als wij de veiligheid kunnen borgen. Daarom blijven wij ons altijd bewust van de risico's die ons werk met zich mee kan brengen.

Kwaliteit


Wij sluiten geen compromis als het om kwaliteit gaat. Onze kwaliteit komt terug in onze mensen, processen en materialen. Zij zijn de ingrediënten die samen de kwaliteit vormen waar wij voor staan in onze kenmerkende producten.

Teamwork


Wij kunnen alleen succesvol zijn door te werken in teams. Teams met onze klanten, partners, onderaannemers, leveranciers en collega’s. Zo zoeken en realiseren wij samen de beste oplossing. Wij respecteren elkaar en handelen daarnaar.

Liefde voor het vak


Wij zijn echte vakmensen. Wij houden van ons vak én een uitdaging. Dat verbindt en geeft de energie waarmee wij grenzen verleggen. Het is de drijvende kracht achter voortdurende verbetering en innovatie. Hierdoor begrijpen wij de complexe uitdagingen en belangen van onze klanten en partners. Het geeft ons de mogelijkheid om innovatieve en duurzame oplossingen aan te bieden.

Integer


Wij zijn open, betrouwbaar en eerlijk in onze relaties met klanten, collega’s, onderaannemers, leveranciers en partners. Wij werken samen, aanvaarden verantwoordelijkheden en zijn consequent. Wij bouwen (aan) vertrouwen.

Nuchter


Wij blijven realistisch. Hoe mooi het proces ook is. Dat is ook de manier waarop wij werken: hard en recht door zee. Het geeft ons de realisatiekracht waarmee wij projecten binnen planning en budget waar kunnen maken.

Ambities

De vijf pijlers van ambitie.

Focus op mensen

We willen dat onze medewerkers veilig, uitgedaagd, betrokken en gelukkig zijn. Voor onze huidige en potentiële werknemers willen we de voorkeurswerkgever zijn. We bieden gezonde werkomstandigheden en uitdagende banen met de mogelijkheid om te groeien op professioneel en persoonlijk niveau.

Sterke klant- en partnerrelaties

Met onze partners en klanten bouwen we aan sterke en langdurige relaties op basis van vertrouwen. Dat betekent tevredenheid met de kwaliteit van werk, onze manier van werken en onze betrouwbaarheid.

Financieel gezond

Een gezond bedrijf is gebouwd op een solide orderboek, omzetgroei en beheerste kosten. We investeren daarom sterk in onze ‘operational excellence’, door selectief en strategisch in te schrijven voor tenders en ons te richten op gekwalificeerde mensen met technologische expertise. Het gebruik van de hoogste normen van innovatie, technologie en digitalisering ondersteunt deze ambitie. Dit stelt ons in staat om een ​​concurrerend te blijven.

Internationale groei

Naast het verder uitbreiden van ons orderboek in Nederland, ligt onze ambitie ook daarbuiten. Dit is een onderdeel van ons bedrijfs-DNA. De potentiële groei op internationaal gebied is aanzienlijk en daarbij worden we ondersteund door kennis en ervaring van onze moederorganisatie Rönesans Group.

Veiligheid, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord

We willen ons werk zo veilig, duurzaam en verantwoord mogelijk uitvoeren voor de samenleving en de omgeving. De duurzame ontwikkelingsdoelen van de ‘Sustainable Development Goals’ zijn onderdeel van onze bedrijfsstrategie en we passen onze standaarden voor maatschappelijk verantwoord ondernemen hierop aan.

Client focus model

Bij Ballast Nedam gaat het om het bouwen van vertrouwen. We zorgen dat onze projecten voldoen aan de eisen en de wensen van de klant. We leveren met hoge kwaliteit, op tijd, met gecontroleerd risico en voor een eerlijke prijs. We doen dat zo verantwoordelijk en duurzaam mogelijk. Dat zijn de project deliverables waar onze klanten op mogen rekenen. We onderscheiden ons ook met onze process deliverables: hoe we samenwerken met onze klanten. De behoefte aan comfort en gemak staat hierbij centraal: we bieden transparantie en open communicatie en leveren ondersteuning en service waar dat nodig is. Onze klanten kunnen op ons bouwen en kennen ons als een oplossingsgerichte partner. Onze ondernemersgeest is ons kompas.