Rönesans Holding


Onze focus op mensen maakt het verschil

Erman Ilıcak

President en oprichter Rönesans Holding

In 1993 stopte ik met mijn carrière als ingenieur en startte ik een klein bouwbedrijf. Mijn strategie was vrij simpel: doe bijna het tegenovergestelde vergeleken met de grote bedrijven! Dat stelde ons voor de uitdaging om hardwerkende en integere professionals met ondernemersgeest aan trekken en hen een omgeving te bieden waarin we samen verder konden groeien. We stimuleerden en omarmden verandering en creëerden een nieuwe lichting leiders. Van hen vroegen we eerlijkheid, loyaliteit en transparantie– zowel naar collega’s als naar klanten. Ons doel was én is om de manier waarop onze sector zakendoet te veranderen.

Misschien is dat dan ook de reden dat Ballast Nedam een speciale plek in mijn hart heeft. In 2015 sprak ik voor het eerst vertegenwoordigers van dit bedrijf. Mijn eerste indruk: geweldig bedrijf en geweldige mensen, maar een conventionele en traditionele organisatiestructuur en manier van zakendoen. Al snel kreeg ik de kans leden van het Ballast Nedam team te ontmoeten en mooie gesprekken met hen te voeren. Dit waren de mensen die klanten bedienden, samenwerkten met leveranciers, teams manageden én consistent leverden wat ze beloofden. Wat opviel was de grote mate van integriteit, ondanks de belemmeringen om hen heen. Ik was aangenaam verrast om te zien dat we exact dezelfde waarden deelden met al deze professionals ongeacht hun positie binnen de organisatie. Het enige dat ik maar hoefde te doen was hen aan te moedigen een grote verandering aan te gaan. De afgelopen vier jaar is er dan ook veel veranderd binnen het bedrijf.

Ik geloof sterk in focus op deze mensen met het juiste talent en de juiste instelling, die ons gebracht hebben waar we vandaag zijn. Bij Rönesans Holding noemen we hen ACES en daarvan zijn er gelukkig veel binnen Ballast Nedam.

We zijn allemaal trots als we zien hoe Ballast Nedam projecten wint die passen bij onze mensen en bij de kwaliteiten van ons team. Projecten die vragen om uitzonderlijk werk – complex en op uitdagende locaties. Ik zeg dan ook in vol vertrouwen dat we op korte termijn de nummer 1 keuze van onze klanten zullen zijn voor hun meest ambitieuze projecten. Dit kunnen we eenvoudig realiseren als we de synergie en de connectie – die veel dieper gaat dan alleen een financiële – tussen Rönesans Holding en Ballast Nedam nog verder versterken.

De komende jaren blijft Ballast Nedam groeien, zowel in Nederland als in het buitenland. Wij willen onze business behouden in markten waar we al aanwezig zijn en nieuwe kansen zoeken in zorgvuldig geselecteerde nieuwe markten, waar we waarde kunnen creëren voor onze klanten en kansen bieden aan onze medewerkers.

Begin dit jaar was ik tijdens de nieuwjaarsreceptie van Ballast Nedam gastspreker. Mijn belofte die dag aan alle collega’s was duidelijk. Ik ga mij in zetten om van Ballast Nedam zowel de beste werkgever als het meest competitieve bouwbedrijf te maken. Ik begrijp dat dit voor sommigen als een grote tegenstelling klinkt. Maar ik geloof er sterk in dat we beide doelen kunnen bereiken en daarmee in de voetsporen kunnen treden van de oprichters van dit geweldige bedrijf.

Erman Ilıcak

President en oprichter Rönesans Holding